Нинова: Да подкрепим исканията на медсестрите и майките

През 2019 г. Борисов обеща 50 млн. лв., припомни тя
6 мар 2020 10:33, Елка Василева
67
Нинова: Да подкрепим исканията на медсестрите и майките
Корнелия Нинова. Снимка: архив, БГНЕС

"През април 2019 г. Борисов каза - давам 50 млн. за увеличение на заплатите на медицинските сестри. Сега е март 2020-та и заплатите не са увеличени, а сестрите са в палатки пред МС и барикадирани в Партийния дом. Още ли му вярвате?". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Кърджали, където участва в общинската отчетно-изборна конференция на БСП, съобщиха от пресцентъра на партията.

Още по темата

Според Нинова исканията на медицинските сестри са абсолютно справедливи.

"Работят по две смени, получават мизерно заплащане. Втора година ги лъжат. Нека подкрепим исканията им. На всеки може да му се наложи да влезе в болница. Те са ни необходими на нас като пациенти, на лекарите в операционните, на обществото", коментира още Нинова.

Тя смята, че здравеопазването е във все по-тежко състояние - и така ще бъде, докато здравето е търговия, болниците не трябва да са търговски дружества.

"Преди майките на деца с увреждания да разпънат палатки пред МС, се срещнахме с тях. Дадохме им подкрепа Законът за личната помощ да не се отменя. Днес внесохме в Конституционния съд и Закона за социалните услуги. Цялата политика на правителството на Борисов е хаос в социалната сфера и безразличие към болезнени човешки проблеми", каза още Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
8
 
! Отговори
Онзи преди 4 години
Ни-ко-га БСП и ДПС на власт. Те не могат да бъдат опозиция та камо ли да управляват.Да останат в опозиця докато се научат за какво е властта. Тя не е за спекула и шантаж, а за конструктивен диалог с ясни резултати.
50
1
 
6
 
! Отговори
Оффф преди 4 години
Нямате равни да яхвате протеста на хората. Ама да организирате Вие и да си заложите *** не знаете. На думи подкрепата е много лесна. Действия няма. От години...
49
0
 
6
 
! Отговори
не Бивъль преди 4 години
Какво си направила ти *** како?
48
1
 
12
 
! Отговори
Недал Алгафари преди 4 години
Девизът на комуниста - ако спечеля, печеля само аз, ако загубя, губи цял народ.
47
2
 
12
 
! Отговори
бай Нино преди 4 години
- Кyрнелийо, слизай бързо от прозореца и се прибирай...- Защо тате, спи ли ми се?- Не, гладна си...
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каза червената милионерка
45
1
 
10
 
! Отговори
ДАНС преди 4 години
Една общините с минимални рабони заплати на мед сестри е Смолян където престъпницата от БСП Бадева, роднина на БКП депутат Дора Янкова и Николов разпределят и крадат парите на мед.сестрите отпуснати от Правителство и така ни лев от мизерните увеличения не достигат до сестрите заради кражби.Материалите са в NOVA Btv прокуратура ДАНС.Всеки момент крадците на БСП ще бъдат арестувани като Иванчева Време е да платят за кражбите и нарочно организираните протести които са само по тяхна вина.
44
1
 
10
 
! Отговори
След като преди 4 години
изтълкувахме майтапчийски жестовете на каката, явна пиарите от "Позитано" са взели мерки и на горната снимка тя вече не ръкомаха.Но си личи, че не й е приятно. Свикнала е с жестовете "фокус-мокус" и с другите - "бераческите".
43
1
 
11
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
До Снежната кралицаИскате европейски заплати,а същевременно искате референдум за влизане в еврозоната Искате европейски заплати,а сте тръгнали след главатарите си Радев и Нинова,които ви бутат към Евразия,а не към Европа!Май наистина сте слепи и глухи!п.п.-сигурни ли сте че и при заплата 950лв.пак няма да работят на 2-3 места?
42
0
 
14
 
! Отговори
Курнелия плаши преди 4 години
Не показвайте тази снимка на Куурнела вечер, защото децата няма да могат да заспят. И не само децата, 85% от българите не могат да я гледат.
41
0
 
15
 
! Отговори
Стоян преди 4 години
Нинова протест се подкрепя като напуснеш Народното събрание и поведеш хората на площада Като не можете и не искате да управлявате по-добре си мълчете и стискайте кокалчето Всичко друго са празни приказки
40
3
 
5
 
! Отговори
Буратино преди 4 години
Не знам за какви политически вълни и метежи говорите,ама като идете в болницата искате от първия път да ви вземат кръв и да не ви спукат вената. Ами тогава не се надайте на това-ще ви бодат като за 600 лв-ей тъй,по 4,5 пъти. Тоо и сестри не останаха-работят по на 60-65 год,младите бягат или не им се работи(поради високия стимул). Пък вие си джафкайте...
39
1
 
20
 
! Отговори
пак не се получи преди 4 години
Мая пчеличката се скътава...Каката Нинова(сполучливо е опразнила хазната на партията) нема пари от БСП да плати на още подставени лица и резултата е...ПАК НЕ ИМ СЕ ПОЛУЧАВА с протестите! Цмях в залата, другаркоооооо!
38
1
 
15
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 4 години
Нинова,където види двама социалиста на едно място,и тя веднага е третата.
37
1
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Костинбродски афери, февруарски метежи, заиграване със страховете на хората и "загриженост" за майки с болни деца, медицински сестри и хора в неравностойно положение, са съвременните измерения на червените приватизатори от Прехода ... На тези които в стогодишната си история взривяваха църкви, обираха мандри, извършваха полит. убийства и диверсии с/у България по нареждане на Кремъл ... От офиса на ген.Решетников на Позитано 20 и беквокалистите от Дондуков 2 и сега остават верни на природата си...
36
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Sram sa gerb sa ministrite na gerb njakollo jeni maiki iskat si pravata,ne laji mutrite milioneti ne im puka,ot kak o sabogatjaha i stanaha mimioneri miliarderi proverka na omotite bk smetki na bogataschite i sem im sram sa bg bravo na smelata maika med sestra kojato visja po pervasa strahovete ot brudalni darpania boi kakto besche pri jivkov neka boiko raskaje ohranitela bkp snae no e po varhovete raschidov priatel na jivkov djagarov i gr bkp drugarite im i lubovnizite im mutresite na gerb
35
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това си е рсофилски метеж... майките с увреждания не искат паари, а оставки.
34
5
 
24
 
! Отговори
teo преди 4 години
Типично по комунистически *** яхва всеки протест, белкен я изберат другия месец, когато и Лавров идва като Радецки да й удари едно руско-съветско рамо за избора на лидер в БСП-БКП. Дано пак я изберат та да съсипе до край тази псевдосоциалистическа, най-точно комунистическа партия.
33
3
 
24
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Такива като Импексова могат да дават само обещания и да подкрепят искания когато са в Опозиция, когато по някакво стечение на обстоятелствата се докопат до Властта, оставят след себе си трапове, като тези в Белене и Цанков камък, фалирали банки, спрени европейски фондове...Тези дето навремето бяха уволнявани за корупция и съсипаха предприятия, като Международен панаир-Пловдив, Топлофикация и Булгартабак, като Зам.министри в предишни управления,сега се изживяват като морални стожери на обществото
32
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И с лява партия ще ударите съвсем дъното. Дрябва дясно управление, да се развива бизнеса. Нито имаме ресурсите, нито можеме да откраднеме за да сме социална държава. Трябва да се привлича бизнес с висока добавена стойност, а тези капитали и бизнеси не харесват леви управления. В момента всички плюят по ИТ сектора, защо? Защото взимат много пари, колкото повече се развива и има условия толкова по богато ще става населението, със земеделие и допотопно производство няма да стане.